A programról részletekben:

 

 

I.nap  

A tábor helyszínére csoportosan utaznak a résztvevők, amely kiváló infrastruktúrával és változatos terepviszony adottságokkal rendelkezik.

Az utazás is a militáris program részét képezi. A megérkezést követően gyors létszám ellenőrzés, a sorakozó megtartása, illetve a kiképzésre jelentkezők részéről jelentésadás történik. A szálláshelyek elfoglalása után ismertetjük az állománnyal a biztonsági- és rendszabályokat, valamint a végrehajtandó programoknak egy részét. Minden egyes akadály leküzdésénél a csapatok maguk közül választják ki parancsnokaikat!

A délelőtt folyamán a különleges erők által használt erő – és állóképességi felmérés történik, melyet egyenként hajtanak végre a jelentkezők. Az itt elért eredményeik alapján válogatjuk ki a képzési idő alatt egymással versenyző csapatokat.

A nap második felében egy úgynevezett „hadiösvényen” kell végighaladnia minden csapatnak, ahol kijelölt állomáshelyeken instructorok segítségével kapnak tájékoztatást a végrehajtandó feladatokról.

A cél, a teljes táv lehető legrövidebb időn belüli teljesítése, amelynek során az összes akadályt le kell küzdeniük a csapatoknak. Amennyiben egy állomást is kihagynak, illetőleg próba nélkül tovább haladnak, az egyéb büntetéssel járó szankciót von maga után!

A feladatok komplexitása abban rejlik, hogy a sikeres és sérülésmentes teljesítés érdekében, a folyamatos fizikai terhelésen túl, a mentális képességeiket is használni kell a csapat minden egyes tagjának. Továbbá, olyan speciális eszközöket és technikákat is megismernek a résztvevők, amiktől valóban „kommandós jelöltnek” érezhetik magukat.

A táborhelyre való visszaérkezést követően, a rekreáció jegyében a csapatok mobilizációs gyakorlatokat végeznek, irányítottan. Ennek során a testtudatosságra ösztönözve kap szakszerű instrukciókat a már félig harcedzett állomány.

A takarodó idejéig szerelvény és felszerelés karbantartás. Ez idő alatt minden csapat megszervezi a saját éjjeli őrszolgálatának beosztási rendjét! Mindehhez természetesen a kiképzők instrukciókat határoznak meg a csapatok részére, felkészítve őket egy esetleges rendkívüli esemény bekövetkezése kapcsán alkalmazni kívánt, speciális katonai protokollra!

 

 

 

 

 

II.nap

 

A reggel az instructorok által meghatározott helyen és öltözetben, sorakozóval, jelentésadással és egy testébresztő edzéssel indul.

Ez a nap a játékos versengésről szól, extrém evezős túra formájában. A jókedv garantált, ellenben azzal, hogy bárki is száraz maradhasson!

Az evezést követően felszerelés és eszközkarbantartás következik.

A nap lezárása az ünnepélyes ebéd, eredmény hirdetés és oklevél átadási ceremónia megtartásával válik teljessé, melynek során az állomány büszkén viselheti a tábor során kapott hímzett pólót, ezzel tudatva mindenki más számára, hogy sikeresen „kiképzetté” nyilvánítottuk!

Természetesen a képzést sikeresen teljesítők, a 2 nap alatt szerzett élményeikről és kalandjaikról készített teljes video (drón) és képanyagot, személyre szabottan megkapják.

 

Reméljük bemutatkozó anyagunk elolvasását követően sokan kedvet kapnak egy „erőltetett menetre”!

Egy hozzászólás “A programról részletekben:” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük